آموزشی

ارتفاع استاندارد نصب کلید و پریز چقدر است؟

ارتفاع استاندارد نصب کلید و پریز چقدر است؟

چگونه کلید و پریز را استاندارد نصب کنیم؟

نصب کلید و پریز در ساختمان‌ها نیازمند رعایت استانداردهای بسیار حساس است و باید به صورت استاندارد در محل‌های مناسب نصب شوند. تمام کلیدها و پریزهایی که با سیم‌کشی در ساختمان در مکان‌های مختلف نصب می‌شوند، باید ارتفاع‌های استاندارد خاص خود را داشته باشند. در صورتی که استانداردهای لازم برای نصب پریز و کلید پریزها در ساختمان رعایت نشود، ممکن است مشکلات زیادی برای محیط به وجود آید.

علاوه بر این، در زمان لوله‌کشی برق ساختمان و ترسیم نقشه سیم‌کشی برق نیز باید به این موضوع توجه ویژه‌ای شود. در واقع، رعایت استاندارد در زمان نصب کلید و پریز به معنای رعایت فواصل مناسب با محیط‌های خاص است. بخش‌هایی از خانه که در آنها بخاری و لوله‌کشی شوفاژ انجام شده است، باید با فواصل مناسب پریز و کلید در کنار آن نصب شوند.

علاوه بر این، لازم است در زمان نصب کلید و پریز به استاندارد فاصله کلیدها از کف ساختمان نیز توجه شود. اگر تمام استانداردهای مورد نیاز در زمان نصب کلیدها رعایت شود، می‌توان از بروز بسیاری از مشکلات در آینده جلوگیری کرد. بنابراین، باید در هر محیطی با توجه به تجهیزات داخل ساختمان، در زمان نصب پریز استاندارد لازم مانند ارتفاع پریز از کف را رعایت کرد.

اتمام موجودی
پرکن سفید آسفورا اشنایدر
سفید
کرم
مشکی

بروزرسانی قیمت: 3 آذر 1403

پرکن اشنایدر مدل آسفورا – EPH5600171,EPH5670121

تومان171,000
پرکن‌های آسفورا از برند اشنایدر الکتریک، راه‌حلی ساده و کارآمد برای پوشش خانه‌های خالی در کادرهای چندخانه‌ای هستند. این محصولات علاوه بر زیبایی و هماهنگی با دکوراسیون محیط، عملکردی موثر برای حفاظت از کادرها و جلوگیری از ورود گرد و غبار به داخل خانه‌های خالی دارند.
پریز برق ارت دار ip44 اشنایدر مدل آسفورا
سفید
کرم
مشکی

بروزرسانی قیمت: 3 آذر 1403

پریز برق ارت دار ip44 اشنایدر مدل آسفورا – EPH3100321,EPH3100371

تومان483,000
پریزهای ارت‌دار آسفورا از برند اشنایدر الکتریک به دلیل داشتن استاندارد IP44 و سیستم ارت‌دار، انتخابی عالی برای فضاهایی هستند که نیاز به ایمنی بالا و محافظت در برابر رطوبت و گرد و غبار دارند. این پریزها با طراحی مدرن و استفاده از مواد با کیفیت بالا، ضمن تضمین ایمنی، به زیبایی فضاهای داخلی و خارجی نیز کمک می‌کنند.
کلید دو پل اشنایدر آسفورا سفید
سفید
کرم
مشکی

بروزرسانی قیمت: 3 آذر 1403

کلید تبدیل دوپل اشنایدر مدل آسفورا – EPH0670121,EPH0600171

تومان285,000
کلید تبدیل دوپل اشنایدر مدل آسفورا، به دلیل طراحی مدرن، قابلیت کنترل دو مدار روشنایی از چند نقطه، و عملکرد با کیفیت بالا، گزینه‌ای مناسب برای فضاهای مختلف است. این کلید با ساختار مقاوم و نصب آسان، انتخابی مناسب برای افزایش کارایی سیستم‌های روشنایی است.

ارتفاع نصب کلید و پریز باید چقدر باشد؟

در هنگام نصب کلید و پریز در ساختمان‌ها، موارد استاندارد بسیار حائز اهمیت هستند. ارتفاع نصب این عناصر در محیط‌های مختلف، از جمله آشپزخانه‌ها، حمام‌ها، اتاق‌ها و سایر نقاط، باید به دقت رعایت شود. ارتفاع مناسب برای کلیدهای روشنایی معمولاً بین 110 تا 120 سانتیمتر است، اما بسته به نوع محیط و نوع استفاده، ممکن است تفاوت داشته باشد.

در زمان نصب لوله‌کشی برق و ترسیم نقشه‌های سیم‌کشی، این موضوع به عنوان یک نکته حیاتی مورد توجه قرار می‌گیرد. استفاده از استانداردهای مشخص برای ارتفاع نصب کلید و پریز در هر محیطی ضروری است. در ادامه این مقاله از مگ پل به بررسی برخی از این استانداردها می‌پردازیم.

استاندارد نصب کلید و پریز

نوع محیط

ارتفاع مناسب (سانتی‌متر)

کلید کولر آبی و گازی

130

کلیدهای روشنایی

110 – 120

پریز حمام

120

پریز آشپزخانه

60 – 120

پریز تلفن و آنتن مرکزی

30 – 40

کلید و پریز برق پذیرایی و اتاق خواب

30 – 40

پریز سرویس بهداشتی

30

با رعایت استانداردهای نصب کلید و پریز، می‌توان از بروز مشکلات و خطرات احتمالی در آینده جلوگیری کرد و ایمنی و کارایی ساختمان را بهبود بخشید.

رعایت فواصل مناسب برای نصب کلید و پریز در ساختمان‌ها

در نصب کلید و پریزها، رعایت استانداردهای مربوط به فواصل از عناصر دیگری مانند شیر گاز امری بسیار حائز اهمیت است. عدم رعایت این فواصل منجر به مشکلات خطرناکی می‌شود که برای ساکنین ساختمان قابل توجه است. بهترین فاصله برای نصب کلیدها و پریزها در نزدیکی شیر گاز حدود 50 سانتیمتر است. اگرچه این مسافت بسته به موقعیت مکانی و نوع ساختمان ممکن است متغیر باشد، اما در همه حال باید این نکته را در نظر داشت که کلید و پریز باید بالاتر از شیر گاز نصب شوند. اگر پریز در سمت راست یا سمت چپ و یا حتی پایین تر از شیر گاز نصب شده باشد، فاصله 50 سانتیمتری برای نصب کلید و پریز لازم نخواهد بود؛ در این حالت، رعایت 10 سانتیمتر فاصله برای نصب پریز کافی است.

رعایت فواصل مناسب در نصب کلید و پریز از مشکلات زیادی از جمله بروز حوادث جلوگیری می‌نماید. همچنین، در زمان نصب و راه‌اندازی کلید و پریز برق، به مسیر لوله‌کشی شوفاژ نیز توجه کافی داشته باشید تا پریز برق در پشت شوفاژ قرار نگیرد. همچنین، در آشپزخانه می‌توانید با رعایت فاصله حداقل 70 سانتیمتر از شیر ظرفشویی و 60 سانتیمتر از لبه سینک، به نصب کلید و پریز برق بپردازید.

در نهایت، هر میزان فاصله‌ای که برای نصب کلید در یک قسمت از ساختمان رعایت شده است، باید برای کل ساختمان اجرا شود تا هماهنگی و یکنواختی در نصب کلید و پریز حفظ شود.

استاندارد نصب کلید و پریز در اتاق خواب ها

در نصب کلید و پریزهای اتاق خواب، دو پریز معمولاً استفاده می‌شود. اما باید مطمئن شوید که محل نصب پریز با محل احتمالی قرار گیری تخت خواب متفاوت باشد. همچنین، بهتر است کلید و پریز را در دیوار کناری نصب نکنید، زیرا ممکن است زمانی که درب باز می‌شود، از آن‌ها نمی‌شود استفاده کرد.

در زمان نصب کلید برق در اتاق خواب، سعی کنید که سرخط تمامی پریزها به یک جعبه فیوز متصل شود. این کار باعث می‌شود که زمان تعمیرات برقی، از طریق همان یک جعبه فیوز برق تمام پریزهای موجود در اتاق خواب را قطع کنید و در عین حال در هزینه سیم کشی و لوله کشی برق هم صرفه جویی می‌شود.

اتاق خواب‌ها نسبت به پذیرایی و آشپزخانه از حساسیت بیشتری برخوردار هستند؛ بنابراین، لازم است که در زمان نصب کلید و پریز به تمامی این استانداردها توجه کنید. حتی کوچکترین سهل انگاری در فرایند سیم کشی برق و نصب پریز ممکن است منجر به بروز آتش‌سوزی در مدار سیم کشی ساختمان شود و جان ساکنان را به خطر بیاندازد. با توجه به این نکات، بهتر است مراحل سیم کشی برق ساختمان و نصب کلید پریزها را به افراد متخصص بسپارید تا بتوانند فاز و نول را به خوبی تشخیص داده و کلید و پریز را در محل مناسبی نصب کنند.

استاندارد-ارتفاع-نصب-کلید-و-پریز-در-قسمت-های-مختلف

استاندارد نصب کلید و پریز در پذیرایی

در بخش پذیرایی ساختمان، نصب پریزها باید با دقت و توجه زیادی انجام شود. به طور استاندارد، می‌توان سه عدد پریز در بخش پذیرایی قرار داد. این پریزها باید در نزدیکی محل استفاده از سیستم‌های صوتی و تصویری نصب شوند. همچنین، یکی از کلید پریزها باید در دیوار مجاور اتاق خواب قرار گیرد که برای استفاده از جاروبرقی مناسب است. بهترین ارتفاع برای نصب کلید و پریز در بخش پذیرایی معمولاً بین 30 تا 40 سانتیمتر از کف ساختمان است. این کلیدها و پریزها معمولاً با ارتفاع اتاق خواب‌ها هماهنگ هستند. در زمان نصب این کلیدها، به محل لوله‌کشی شوفاژ نیز توجه ویژه داشته باشید.

بسته به اندازه بخش پذیرایی، می‌توان یک یا دو رادیاتور برای نصب در نظر گرفت. افراد متخصص برق‌کاری که از تجربه و مهارت بالایی برخوردارند، در نصب کلید و پریز به سیم‌کشی برق و لوله‌کشی آب گرم و سرد دقت می‌کنند. همچنین، آن‌ها استاندارد لازم را برای نصب کلید با فاصله مناسب از لوله‌کشی گاز نیز رعایت می‌کنند تا ایمنی ساختمان تضمین شود.

استاندارد نصب کلید و پریز در سرویس بهداشتی

لازم است در نصب پریز در این قسمت از ساختمان دقت بیشتری شود، زیرا سرویس‌های بهداشتی معمولاً دارای رطوبت بالایی هستند و خطر بروز حوادث در این محیط بیشتر از نقاط مختلف خانه می‌باشد. خیلی بسیاری از برقکاران ساختمان پریز برق را در داخل حمام و سرویس‌های بهداشتی نصب نمی‌کنند؛ زیرا استاندارد و ناظر ساختمان اجازه نصب کلید و پریز در این مکان‌ها را نمی‌دهد. اما اگر واقعاً داشتن یک پریز در سرویس بهداشتی ضروری بود می‌توانید آن را بر روی دیوار روشویی نصب کرد، اما این کلیدها و پریزها نباید به روشویی نیز زیاد نزدیک باشند.

حداقل باید 30 سانتیمتر فاصله بین پریز برق و روشویی وجود داشته باشد. برای نصب کلیدهای حمام و دستشویی نیز بهترین محل پشت درب و بر روی دیوار مجاور است. در زمان نصب این کلیدها و پریزها باید به نقشه لوله‌کشی آب سرد و گرم نیز توجه شود تا فرآیند لوله‌کشی و سیم‌کشی برق مجدداً انجام نشود.

بنابراین، نصب کلید و پریز در هر محیطی استاندارد ویژه‌ای دارد و باید این استانداردها به دقت رعایت شوند تا مشکلی برای ساختمان به وجود نیاید. در صورتی که استانداردها در زمان نصب پریز رعایت نشود، ممکن است برای ساختمان مشکلات زیادی به وجود آید.

استاندارد نصب کلید و پریز در آشپزخانه 

آشپزخانه یکی از مناطقی است که بیشترین تعداد پریزها در آن نصب می‌شود. بحث ایمنی و رعایت استاندارد در سیم‌کشی برق و نصب کلید و پریزهای آشپزخانه اهمیت بسیار زیادی دارد. با توجه به زیاد بودن تعداد پریز در آشپزخانه، برخی از برق‌کارها ترجیح می‌دهند “سوکت پیش‌بند پریز” را برای جایگیری پریزها نصب کنند، به این ترتیب دسترسی به پریزها ساده‌تر است و خطری هم به دنبال ندارند.

استاندارد نصب کلید و پریز در آشپزخانه 

در تصویر نمونه‌ای از این طرح را برای استفاده لوازم خانگی رومیزی می‌بینید. پیش‌بند پریز آشپزخانه همیشه بالاتر از سطح کار نصب می‌شود. البته در آشپزخانه‌های نقلی این شیوه اجرا نمی‌شود. علاوه بر اینها لازم است تا برای هر کدام از وسایل اصلی برقی نیز یک پریز برق جداگانه نصب شود. مثلاً

  • پریز هود
  • پریز یخچال و فریزر
  • پریز پکیج و …

قوانین نصب کلید و پریز در بالکن

در ساختمان‌های دارای بالکن، تراس یا پاسیو، رعایت استانداردهای نصب کلید و پریز الزامی است. برای استفاده از پکیج و وسایل برقی در بالکن، سیم‌کشی برق باید به‌طور صحیح انجام شده باشد. در بسیاری از آپارتمان‌ها، نصب پکیج در بالکن و هوای باز انجام می‌شود، بنابراین حتی پیش از نصب، اقدامات لازم در این زمینه انجام شود. رعایت قوانین حتی برای محدوده تراس و بالکن الزامی است.

استاندارد نصب کلید و پریز بالکن 120 سانتیمتر از کف است، تا در زمان شستشو و نظافت آب به داخل کلید و پریز نرود. اگر باران ممکن است به بالکن برسد، بعد از نصب کلید، از چسب آکواریوم برای عایق‌بندی استفاده شود. این موارد همچنین برای تمام کلیدها و پریزهای فضای باز اجرا می‌شود.

حد فاصل استاندارد نصب پریزها

پس از آشنایی با الزامات و استانداردهای نصب انواع پریز و کلید در بخش‌های مختلف خانه، نوبت به حد فاصل آن می‌رسد. معنی این فاصله، موقعیت قرارگیری پریزها و کلیدها نسبت به سایر اجزای خانه است، که می‌تواند شامل چراغ، بخاری، لوله بخاری، آیفون، سینک، شوفاژ و دیگر وسایل باشد. رعایت این فواصل اهمیت زیادی دارد، زیرا عدم رعایت آن می‌تواند خطراتی را به وجود آورده و امنیت را به خطر بیندازد، به جای زیبایی. این اصل در بخش‌های بیرونی خانه نیز اعمال می‌شود. زیرا در بسیاری از موارد، افراد برای افزایش رفاه، در بالکن، تراس، ایوان‌ها و آلاچیق از پریز استفاده می‌کنند.

فاصله مورد نیاز بین پریزها و شیرهای گاز، از هر دو سمت و از پایین، باید حداقل 10 سانتیمتر باشد. در صورتی که پریز بالای لوله قرار بگیرد، این فاصله حداقل باید 50 سانتیمتر باشد. همچنین، در مسیر لوله‌های شوفاژ و پشت شوفاژ نباید پریز نصب شود. در حمام و دستشویی نیز به دلیل مسائل ایمنی، نباید پریز نصب شود زیرا احتمال ورود آب به داخل آن بسیار زیاد است. فاصله پریز از چهارچوب درب نیز باید در حدود 10 تا 40 سانتیمتر باشد، که این فاصله به فضای موجود بستگی دارد. در بخش‌های بیرونی نیز با توجه به عدم استفاده مداوم، استفاده از پریز‌ها بازتر است، اما در هر صورت باید در مکان مناسب نصب شوند.

پریز ارت دار و درب دار اشنایدر مدل آسفورا
سفید
کرم
مشکی

بروزرسانی قیمت: 3 آذر 1403

پریز ارت دار و درب دار اشنایدر مدل آسفورا – EPH3170121 و EPH3100171

تومان259,000
پریزهای ارت‌دار و درب‌دار آسفورا از برند اشنایدر الکتریک، با طراحی زیبا، کیفیت ساخت بالا و ایمنی فوق‌العاده، گزینه‌ای مناسب برای استفاده در فضاهای مختلف هستند. این پریزها با استاندارد حفاظتی IP20 و وجود سیستم ارت و درب محافظ، ایمنی و کارایی بسیار بالایی را در محیط‌های مختلف فراهم می‌کنند.
کلید آسفورا سفید
سفید
کرم
مشکی

بروزرسانی قیمت: 3 آذر 1403

کلید تک پل اشنایدر مدل آسفورا – EPH0170121,EPH0100171

تومان150,000
کلید تک پل اشنایدر مدل آسفورا، به دلیل طراحی مدرن، عملکرد ساده و کاربرپسند، و قابلیت کنترل یک مدار از یک نقطه، گزینه‌ای مناسب برای سیستم‌های روشنایی و کاربردهای مختلف است. این کلید با دوام بالا و نصب آسان، مناسب برای استفاده در انواع محیط‌های مسکونی و تجاری می‌باشد.
کلید سه پل سفید آسفورا اشنایدر
سفید
کرم
مشکی

بروزرسانی قیمت: 3 آذر 1403

کلید سه پل اشنایدر مدل آسفورا – EPH2100171,EPH2170121

تومان233,000
کلید سه پل اشنایدر مدل آسفورا، به دلیل طراحی مدرن، عملکرد با کیفیت و قابلیت کنترل سه مدار از یک نقطه، گزینه‌ای مناسب برای سیستم‌های روشنایی و کاربردهای مختلف است. این کلید با دوام بالا و نصب آسان، مناسب برای استفاده در انواع محیط‌های مسکونی و تجاری می‌باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *